O nas

V Žganjekuhi KFI proizvajamo žgane pijače, katere polnimo v klasično embalažo za potrebe gostinstva.

Nahajamo se na dveh lokacijah. Sedež podjetja je v Trzinu, tu je tudi polnilnica. Destilacijo pa izvajamo v Vidovskih hribih v vasi Čohovo. Od tu izvira tudi precejšen del naših surovin. Kot dodatno dejavnost se v našem podjetju pojavlja tudi turizem (imamo svoj piknik prostor). Poleg sadjarstva se na naši kmetiji ukvarjamo tudi z pridelavo bezga, malin, robid in drugega jagodičevja. V zadnjih letih so namreč k vzponu pridelave in porabe jagodičevja prispevala mnoga nova spoznanja o pomenu teh sadnih vrst za človekovo zdravje.

Naše izdelke lahko poskusite in dobite na sedežu podjetja v Trzinu. Če pa pridete v našo poslovno enoto na Čohovem, kamor ste vljudno vabljeni, vam je na voljo, tudi ogled destilerije in pa pokušina v degustacijskem prostoru.

Smo podjetje, katero je že davno doseglo polnoletnost, dejanska tradicija pa sega vsaj sto let nazaj, saj imamo v podjetju še vedno destilacijski kotliček iz leta 1840. Je iz lončevine. Tako malo za šalo: sedaj ga ne uporabljamo. Morda še pripomba, zakaj iz lončevine: najprej zato, ker je bil lončen kotliček dostopnejši kot litoželezen (bakrenih skoraj še ni bilo), pa tudi zato, ker ga je lastnik v primeru nenadnega obiska financarja lahko v trenutku uničil.