Skoči na vsebino
Home » Blog – kaj počnemo pri Bahnetu?

Blog – kaj počnemo pri Bahnetu?

Blog Bahne - Tržnica Domžale prodajno mesto

Tržnica Domžale

Ob sobotah smo prisotni na tržnici v Domžalah (glejte razpored spodaj). Na stojnici najdete nas in naše likerje in žgane pijače Bahne že čez nekaj dni. Seveda bomo poskrbeli, da bo stojnica bogato založena tudi z brezalkoholnimi izdelki, da boste našli kaj okusnega za vso družino!

Razpored prisotnosti na tržnici v Domžalah za leto 2022:
14. maj
11. junij
09. julij
13. avgust
10. september
12. november
10. december
Koktajl limona in prosecco

Koktajl Lemon špric z Limonov’cem in proseccom

Pripravite odličen pomladni koktaj Lemon špric! Potrebujete:

-precej ledu
– 1 dcl Santome Prosseco brut
– 30 ml Radenske (ali druge vode brez okusa z mehurčki)
– 40 ml Limonov’ca Bahne
 
Okrasite z limono in meto!
Na zdravje!
Pijače Bahne Tuš Cash&Carry Jarše

NOVO: Pijače Bahne v Tuš Cash&Carry

Ste gostinec, trgovec, samostojni podjetnik ali velika firma? Pijače Bahne lahko od sedaj kupite tudi v vseh trgovinah TUŠ Cash&Carry! Vabljeni v Tuš Cash&Carry Jarše, Ljubljana, Maribor, Celje, Koper… po velik izbor pijač Bahne!

Bahne sejem Alpe Adria

Bahne na 32. sejmu Alpe-Adria

Sejemske priložnosti so znova zaživele! Bahnetovi smo se med 23. in 26. marcem 2022 v družbi prijateljev iz Turističnega društva Bloke udeležili že 32. tradicionalnega turističnega sejma Alpe-Adria, kjer zastopamo barve aktivnega oddiha na prelepem Notranjskem.

Gin kuhan gin, Čoh gin

Štrud’l Gin

Pozimi prija kaj toplega, prijetnega, da kar malo poboža želodček … Tudi iz gina lahko nastane prava zimska mojstrovina.
 

Poskusite naš recept za topli koktajl iz gina.

– 0,2 l jabolčnega soka (najbolje motnega)
– 0,05 l gina ČOH GIN
– 1 čajna žlička sladkorja
– začimbe za kuhano vino

Boil apple juice, sugar and spices. Sok s sladkorjem in začimbami segrejemo do vretja, potem pa precedimo, da odstranimo začimbe. Vročemu napitku dodamo še gin. Okrasimo lahko z rezino limone, pomaranče ali suhim jabolčnim krheljem in uživamo.

Grog koktajl Bahne

Recept za Bahnetov Grog

Ker so nastopili hladni dnevi, bomo z vami delili recept za priljubljen zimski koktajl, grog. Z Bahnetovim Grogom je priprava nadvse preprosta. Preberite recept spodaj:

– 1 merica Bahnetovega Groga
– 2 merici vroče vode
– rezina limone

Postrezite v debelejšem ovalnem kozarcu. Pa na zdravje!

Koktajl Bahnito

Naučite se pripraviti koktajl Bahnito!

Koktajl Bahnito je čudovita osvežitev v vročih dneh – ali pa lep spomin na dopust. Preberite recept spodaj:

– 50 ml Metinega žganja Bahne
– 150 ml naravne gazirane mineralne vode
– 1 žlica trsnega sladkorja
– rezina limone
– sveža meta

V kozarec damo lističe sveže mete, svežo limono in čez nasujemo sladkor. Vse skupaj rahlo pretlačimo, dodamo Metino žagnje Bahne, mineralno vodo in led. Dobro premešamo, okrasimo z metinim lističem in rezino limone. Postrežemo ohlajeno in uživamo!

Blog - Naj koktelj Slovenije

Naj koktajl Slovenije

S pijačami Bahne smo sodelovali na barmanskem tekmovanju NAJ KOKTAJL SLOVENIJE 2021. Mešali so jih študenti in študentke Biotehniškega izobraževalnega centra Ljubljana v programu za gostinstvo in turizem. Nastali so koktajli iz našega sladkega limonovega likerja  Limonov’ca in in sladkega malinovega likerja Malinov’ca.

Bahne blog - logo zelišča

Neverjetno okusen koktajl z ginom Čoh gin in bezgovim sokom

Posestvo Čohovo je locirano na nadmorski višini preko 700 m na že tako bolj hladnem Notranjskem. Čeprav je pogosto še aprila sneg, pa pozno spomladi in poleti prav prija bolj hladno ozračje. K njemu še pripomorejo neskončni gozdovi. Na posestvu Čohovo tako cveti bezeg, ki ga nabiramo za brezalkoholni bezgov sok, ki ga posebej obožujejo otroci. Odličen je tudi v koktajlih z ginom Čoh gin. Za tega pa so nepogrešljive brinove jagode. Še dobro, da jih lahko nabiramo kar na naši zemlji!

Žižole v žganju

 
Žižolam v žganju rečejo tudi istrski whisky. Žižole so plodovi istoimenskega sredozemskega grma, ki pri nas uspeva na Primorskem. Užitne so v oktobru, ko popolnoma dozorijo in so rjave barve. Takrat se jim kožica naguba, meso pa postane se zmehča in postane medeno. Žižole so prijetnega sladko-kislega okusa. Uživamo jih surove, v Istri pa so najbolj poznane žižole v žganju. Ste jih že poizkusili? Kakšne so bolj po vašem okusu – namočene v žganje ali kot samostojna jed? Žganje iz žižul lahko degustirate tudi pri nas v Trzinu ali na Čohovem.
Blog Bahne - pekoča pijača Hudičev švic

Pekoče kapljice za drzne

Pri Bahnetu smo pripravili nov asortiman pekočih kapljic! Odkrijte tri neverjetne okuse:

1. Liker iz gozdnih sadežev Dragon Blood (Zmajeva kri)
2. Žganje z zelišči Tears of Dragon (Zmajeve solze)
3. Žganje s čiliji Dragon Fire (Zmajev ogenj)

Priporočamo jih tudi kot darila ob posebnih dogodkih ali kot poslovna darila.
Ker si edinstveni dogodki zaslužijo le najboljše kaplje.

Malinov liker Bahne Malinov'c

Koktajl z Malinov’cem

Pripravite okusen koktajl iz Malinov’ca.
– 2cl Bahne Čoh Gin Bahne
– 2cl Malinov’c Bahne
– 0,5 cl sirup bela breskev
– 0,5 cl sok rdeče pese z medom (med lahko dodate posebej)
– 1 cl limonin sok (sveže stisnjen)
-0,5 cl jurkina marmelada
Za okrasitev pa sveža meta. maline in veeeliko ledu. Na zdravje!