Skoči na vsebino
Home » Blog – kaj počnemo pri Bahnetu?

Blog – kaj počnemo pri Bahnetu?

Društvo ljubiteljev domače žganjekuhe

Srečanje Društva ljubiteljev domače žganjekuhe

To, kar je vinu že uspelo, si želimo tudi za žganje! Dvig kulture pitja žganja, cenjenje kakovosti namesto opijanja.

Zato smo se Bahnetovi kot člani društva tudi udeležili občnega zbora Društva ljubiteljev domače žganjekuhe.

Cilji društva so:
– dvig kulture pitja žganja,
– izmenjava mnenj in informacij,
– prijetno druženje.

Ponosni smo, da smo del slovenskih proizvajalcev tradicionalnih žganj.

Združenje za žgane pijače GZS

Smo ustanovni član Združenja za žgane pijače pri GZS

Kfi d.o.o. je eden od devetih ustanovnih članov Združenja za žgane pijače pri Zbornici kmetijskih in živilskih podjetij v okviru Gospodarske zbornice Slovenije.

V ospredju bodo prizadevanja za kakovost, tehnologijo, razvoj in odgovornost. Združenje bo sodelovalo v različnih projektih in strokovnih raziskavah z namenom razvoja sektorja in dviga kakovosti izdelkov.

Več o združenju s sporočilu za javnost GZS.

Bahne pijače IG

Bahne podarja 1 pijačo po izbiri pri 500 sledilcih

V času od 08.09.2022 od 16 h do 11.09.2022 do 19:00 na IG profilu Bahne_pijace poteka nagradna igra, v katerem bomo eni osebi, ki bo komentirala Bahnetovo objavo o sledilcih in označila drug profil IG, podarili 1 steklenico pijače po izbiri.

Pridružite se nam na IG-ju na profilu Bahne_pijace. Pravila nagradne igre si preberite spodaj:

Nagradna igra »Giveaway pri 500 sledilcih«

Nagradno igro organizira KFI d.o.o, Habatova ulica 7A, 1236 Trzin. Nagradna igra traja od 08.09. 2022 od 16 h do vključno 11.09.2022 do 19 h. Nagradna igra poteka v komentarjih objave Bahne. Nagradna igra ni povezana s podjetjem Meta.

S temi pravili in pogoji organizator določa pravice, obveznosti in pogoje za sodelovanje v nagradni igri.

V nagradni igri lahko sodeluje polnoletna fizična oseba s stalnim naslovom v Republiki Sloveniji, ki ima svoj IG profil, do njega dostopa  in se prijavi za sodelovanje v nagradni igri. V nagradni igri ni dovoljeno sodelovati organizatorju in njegovim ožjim družinskim članom. Osebe, mlajše od 18 let, v nagradni igri ne morejo sodelovati.

S prijavo v nagradno igro udeleženec soglaša s pravili sodelovanja v nagradni igri in sodeluje pod pogoji, navedenimi v teh pravilih.

S sodelovanjem v nagradni igri se udeleženec strinja s tem, da se njegovi podatki, to je IG profil in lahko ime in priimek (v nadaljevanju podatki), ki jih navede v prijavi na nagradno igro, posredujejo organizatorju, ter se strinja, da se njegov IG profil objavi na IG profilu Bahne (objave in storyji) organizatorja in na spletni strani www.bahne.si.

Udeleženec v nagradni igri sodeluje tako, da s svojim IG profilom sledi IG profilu Bahne in objavo o 500 sledilcih na profilu Bahne_pijace komentira tako, da povabi k sledenju še kak drug profil. Vsak IG profil sodelujočih lahko sodeluje enkrat.  Organizator igre bo kot nagrado podelil eno (1) steklenico žganja po izbiri nagrajenca. Vrednost katere koli steklenice žganja, ki je možna nagrada v nagradni igri, je manjša od 42,00 EUR, zato se ne všteva v davčno osnovo prejemnika.

Nagradna igra se zaključi 11.09.2022 ob 19:00. V naslednjem delovnem dnevu bo organizator nagradne igre pregledal komentarje in s pomočjo programa za žreb naključnih komentarjev izbral zmagovalca nagradne igre, ki bo v dar prejel steklenico žganja. Organizator bo zmagovalca nagradne igre o tem obvestil v objavi na IG-ju. Podelila se bo le ena nagrada. Če se nagrajenec s prejemom nagrade oz. s pogoji in pravili sodelovanja ne strinja, se lahko nagrada podeli naknadno izžrebanemu udeležencu. Prevzem nagrade bo mogoč osebno na sedežu podjetja KFI d.o.o. v Trzinu ali na posestvu na Čohovem.

O žrebu nagrajenca se vodi zapisnik, ki vsebuje podatke o kraju, datumu in uri izbire, številu navzočih oseb, članicah komisije in izbranem nagrajencu. Zapisnik podpišeta članici komisije. Komisija je sestavljena iz direktorice podjetja KFI d.o.o. in urejevalke IG profila Bahne. Žrebanje je dokončno.

Prejemnik nagrade bo o nagradi obveščen najkasneje v 8 dneh po žrebu nagrajenca, in sicer kot tagganje v IG-objavi ali storyju. Nagrajenec se mora na tag odzvati v 24 h. Če se v tem roku ne odzove, izgubi pravico do nagrade in nagrada se podeli naslednjemu izbranemu udeležencu. Nagrajenec mora za prevzem nagrade organizatorju javiti osebni dokument, davčno številko in navesti davčni urad. Morebitno akontacijo dohodnine v zvezi z nagrado bo odvedel organizator nagradne igre.

Če nagrajenec v 30 dneh po dodelitvi nagrade ne prevzame nagrade, izgubi pravico do nje brez pravice do kakršnega koli nadomestila. Nagrade ni mogoče zamenjati za gotovino ali drugo nagrado niti je ni mogoče prenesti na tretjo osebo. Organizator ima pravico, da ne podeli nagrade, če lahko dvomi o istovetnosti podatkov oz. če se ugotovi, da je udeleženec ravnal v nasprotju s pravili nagradne igre.

S sodelovanjem v nagradni igri se udeleženec strinja, da organizator obdeluje njegove osebne podatke, ki jih je posredoval v tej nagradni igri, pri čemer se uporabljajo za potrebe obveščanja o nagradni igri in za obveščanje o ponudbi KFI d.o.o. V času obdelave podatkov ima udeleženec možnost vpogleda, prepisa, popravka, blokiranja osebnih podatkov v skladu z veljavnimi predpisi. Soglasje lahko udeleženec kadar koli prekine na način, da izbere odjavo od prejemanja sporočil tako, da preneha slediti IG profilu Bahne.

Organizator se obvezuje, da bo s posredovanimi podatki ravnal skrbno in zakonito in da jih bo uporabljal izključno v namen, napisan zgoraj.

Organizator ne odgovarja za morebitno škodo, ki bi lahko nastala zaradi težav na omrežju ali drugih tehničnih težavah , do katerih lahko pride do napak v delovanju nagradne igre.

Udeležencem je na voljo pomoč in podpora na elektronskem naslovu instagram@bahne.si ali v zasebnem klepetu na Instagramu.

Odločitev organizatorja  o vseh vprašanjih v zvezi s to nagradno igro ter z njo povezanimi pravili je dokončna, velja za vse udeležence in nanjo ni mogoča pritožba. Organizator nagradne igre lahko v vsakem trenutku popolnoma spremeni zasnovo nagradne igre, če to zahtevajo vzroki tehnične ali komercialne narave ali vzroki, ki so na strani javnosti. Organizator bo na primeren način in na primernem mestu udeležence obvestil o vsakršni spremembi oziroma dopolnitvi teh pravil.

Pravila nagradne igre so dostopna na spletni strani https://www.bahne.si/blog-kaj-pocnemo-pri-bahnetu/

KFI d.o.o.
Trzin, 08.09.2022

Metin sirup Bahne

Ko pritisne vročina, je meta najbolj osvežilna. Iz metinega sirupa, ki ga pridelujemo na Čohovem, lahko pripravimo zelo dober in osvežilen brezalkoholni poletni koktajl.

Bahnetovi smo ga oimenovali kar METINA LIMONCA.

Za pripravo potrebujete:

2 dl kozarec do vrha poln ledu;
sok pol limone;
0,03 l metinega sirupa;

V kozarec do vrha natočimo vodo, premešamo, okrasimo s svežo meto in postrežemo.

Na zdravje!

Sladoled z bezgom

Poletje je tu in sezona sladoledov se je začela. Ker nam je najbolj všeč doma pripravljen sladoled, vam predstavljamo Bahnetov bezgov sladoled in naj vam zaupamo, da je res noro dober.


Za pripravo potrebujete:

100 g mleti vanilijev sladkor
500 ml mleka (polnomastno; lahko uporabite tudi smetano)
1 žlica javorjevega sirupa ali cvetličnega medu
3 rumenjake
200 ml sladke smetane
200 ml kisle smetane (ali grškega jogurta)
100ml Bahne bezgovega sirupa

sok 1 limete

Postopek priprave:
V kozico dajte sladkor, mleko in javorjev sirup ter na nizki temperaturi počasi segrevajte. Ves čas med segrevanjem mešajte, dokler se ves sladkor ne stopi. V večji posodi z električnim mešalnikom penasto vmešajte rumenjake, nato pa še topel mlečni sirup, ki ste ga prej pripravili, postopoma vlijte v rumenjake. Pri tem ves čas hitro mešajte. Mešanico nato prelijte v kozico in segrevajte na nizki temperaturi, pri tem pa ves čas mešajte, dokler se jajčna krema ne zgosti. Pazite, da vam ne zavre! Jajčna krema je pripravljena, ko vanjo potopite kuhalnico, nato pa s prstom potegnete po kremi. Če v kremi ostane jasno vidna sled prsta, je krema gotova. Prelijte jo v posodo, na dotik pokrijte s prozorno folijo, in pustite, da se ohladi.
V drugi posodi stepite sladko smetano. Z lopatico vmešajte stepeno smetano v ohlajeno jajčno kremo, dodajte še kislo smetano ali grški jogurt, bezgov sirup in limetin sok. Za približno pol ure postavite sladoledno zmes v hladilnik. Nato prestavite mešanico v strojček za sladoled in sledite navodilom proizvajalca. Če strojčka nimate, mešanico prestavite v plitko posodo in jo postavite v zamrzovalnik. Po 30 do 45 minutah vzemite posodo iz zamrzovalnika, zmes z električnim mešalnikom na hitro premešajte in jo vrnite v zamrzovalnik. Postopek ponovite še tri ali štirikrat. Po približno šestih urah bo sladoled pripravljen za uživanje. Da bo sladoled še bolj osvežilen, ga lahko okrasite z jagodičevjem, meto ali ribezom.

Zares preprosto, kajne? Dober tek.
Blog Bahne - Tržnica Domžale prodajno mesto

Tržnica Domžale

Ob sobotah smo prisotni na tržnici v Domžalah (glejte razpored spodaj). Na stojnici najdete nas in naše likerje in žgane pijače Bahne že čez nekaj dni. Seveda bomo poskrbeli, da bo stojnica bogato založena tudi z brezalkoholnimi izdelki, da boste našli kaj okusnega za vso družino!

Razpored prisotnosti na tržnici v Domžalah za leto 2022:
14. maj
11. junij
09. julij
13. avgust
10. september
12. november
10. december
Zeliščna žganja Metino žganje Bahne

Bahne podarja 1 pijačo po izbiri

V času od 17.06.2022 od 8 h do 22.06.2022 do 08:00 na IG profilu Bahne_pijace poteka nagradna igra, v katerem bomo eni osebi, ki bo objavila fotografijo z Bahnetovim izdelkom, podarili 1 steklenico pijače po izbiri.

Pridružite se nam na IG-ju na profilu Bahne_pijace. Pravila nagradne igre si preberite spodaj:

Nagradna igra »Foto Bahne«

Nagradno igro organizira KFI d.o.o, Habatova ulica 7A, 1236 Trzin. Nagradna igra traja od 17.06.2022 od 10 h do vključno 22.06.2022 do 08 h. Nagradna igra poteka preko zgodb, na katerih je označen profil @Bahne. Nagradna igra ni povezana s podjetjem Meta.

S temi pravili in pogoji organizator določa pravice, obveznosti in pogoje za sodelovanje v nagradni igri.

V nagradni igri lahko sodeluje polnoletna fizična oseba s stalnim naslovom v Republiki Sloveniji, ki ima svoj IG profil, do njega dostopa  in se prijavi za sodelovanje v nagradni igri. V nagradni igri ni dovoljeno sodelovati organizatorju in njegovim ožjim družinskim članom. Osebe, mlajše od 18 let, v nagradni igri ne morejo sodelovati.

S prijavo v nagradno igro udeleženec soglaša s pravili sodelovanja v nagradni igri in sodeluje pod pogoji, navedenimi v teh pravilih.

S sodelovanjem v nagradni igri se udeleženec strinja s tem, da se njegovi podatki, to je IG profil in lahko ime in priimek (v nadaljevanju podatki), ki jih navede v prijavi na nagradno igro, posredujejo organizatorju, ter se strinja, da se njegov IG profil objavi na IG profilu Bahne (objave in storyji) organizatorja in na spletni strani www.bahne.si.

Udeleženec v nagradni igri sodeluje tako, da s svojim IG profilom sledi IG profilu Bahne, objavi svojo sliko z Bahnetovim izdelkom v svoj stroy in označi profil Bahne_pijace. Poleg tega v originalno objavo na profilu Bahne_pijace komentira, da je sodeloval. Vsak IG profil sodelujočih lahko sodeluje enkrat. Če en IG profil objvai več slik, se to šteje kot ena prijava na sodelovanje v nagradni igri. Organizator igre bo kot nagrado podelil eno (1) steklenico žganja po izbiri nagrajenca. Vrednost katere koli steklenice žganja, ki je možna nagrada v nagradni igri, je manjša od 42,00 EUR, zato se ne všteva v davčno osnovo prejemnika.

Nagradna igra se zaključi 22.06.2022 ob 08:00. V naslednjem delovnem dnevu bo organizator nagradne igre pregledal vse zgodbe in izbral zmagovalca nagradne igre, ki bo v dar prejel steklenico žganja. Organizator bo zmagovalca nagradne igre o tem obvestil v objavi na IG-ju. Podelila se bo le ena nagrada. Če se nagrajenec s prejemom nagrade oz. s pogoji in pravili sodelovanja ne strinja, se lahko nagrada podeli naknadno izžrebanemu udeležencu. Prevzem nagrade bo mogoč osebno na sedežu podjetja KFI d.o.o. v Trzinu ali na posestvu na Čohovem.

O žrebu nagrajenca se vodi zapisnik, ki vsebuje podatke o kraju, datumu in uri izbire, številu navzočih oseb, članicah komisije in izbranem nagrajencu. Zapisnik podpišeta članici komisije. Komisija je sestavljena iz direktorice podjetja KFI d.o.o. in urejevalke IG profila Bahne. Žrebanje je dokončno.

Prejemnik nagrade bo o nagradi obveščen najkasneje v 8 dneh po žrebu nagrajenca, in sicer kot tagganje v IG-objavi ali storyju. Nagrajenec se mora na tag odzvati v 24 h. Če se v tem roku ne odzove, izgubi pravico do nagrade in nagrada se podeli naslednjemu izbranemu udeležencu. Nagrajenec mora za prevzem nagrade organizatorju javiti osebni dokument, davčno številko in navesti davčni urad. Morebitno akontacijo dohodnine v zvezi z nagrado bo odvedel organizator nagradne igre.

Če nagrajenec v 30 dneh po dodelitvi nagrade ne prevzame nagrade, izgubi pravico do nje brez pravice do kakršnega koli nadomestila. Nagrade ni mogoče zamenjati za gotovino ali drugo nagrado niti je ni mogoče prenesti na tretjo osebo. Organizator ima pravico, da ne podeli nagrade, če lahko dvomi o istovetnosti podatkov oz. če se ugotovi, da je udeleženec ravnal v nasprotju s pravili nagradne igre.

S sodelovanjem v nagradni igri se udeleženec strinja, da organizator obdeluje njegove osebne podatke, ki jih je posredoval v tej nagradni igri, pri čemer se uporabljajo za potrebe obveščanja o nagradni igri in za obveščanje o ponudbi KFI d.o.o. V času obdelave podatkov ima udeleženec možnost vpogleda, prepisa, popravka, blokiranja osebnih podatkov v skladu z veljavnimi predpisi. Soglasje lahko udeleženec kadar koli prekine na način, da izbere odjavo od prejemanja sporočil tako, da preneha slediti IG profilu Bahne.

Organizator se obvezuje, da bo s posredovanimi podatki ravnal skrbno in zakonito in da jih bo uporabljal izključno v namen, napisan zgoraj.

Organizator ne odgovarja za morebitno škodo, ki bi lahko nastala zaradi težav na omrežju ali drugih tehničnih težavah , do katerih lahko pride do napak v delovanju nagradne igre.

Udeležencem je na voljo pomoč in podpora na elektronskem naslovu instagram@bahne.si ali v zasebnem klepetu na Instagramu.

Odločitev organizatorja  o vseh vprašanjih v zvezi s to nagradno igro ter z njo povezanimi pravili je dokončna, velja za vse udeležence in nanjo ni mogoča pritožba. Organizator nagradne igre lahko v vsakem trenutku popolnoma spremeni zasnovo nagradne igre, če to zahtevajo vzroki tehnične ali komercialne narave ali vzroki, ki so na strani javnosti. Organizator bo na primeren način in na primernem mestu udeležence obvestil o vsakršni spremembi oziroma dopolnitvi teh pravil.

Pravila nagradne igre so dostopna na spletni strani https://www.bahne.si/blog-kaj-pocnemo-pri-bahnetu/

KFI d.o.o.
Trzin, 17.06.2022

Koktajl limona in prosecco

Koktajl Lemon špric z Limonov’cem in proseccom

Pripravite odličen pomladni koktaj Lemon špric! Potrebujete:

-precej ledu
– 1 dcl Santome Prosseco brut
– 30 ml Radenske (ali druge vode brez okusa z mehurčki)
– 40 ml Limonov’ca Bahne
 
Okrasite z limono in meto!
Na zdravje!
Pijače Bahne Tuš Cash&Carry Jarše

NOVO: Pijače Bahne v Tuš Cash&Carry

Ste gostinec, trgovec, samostojni podjetnik ali velika firma? Pijače Bahne lahko od sedaj kupite tudi v vseh trgovinah TUŠ Cash&Carry! Vabljeni v Tuš Cash&Carry Jarše, Ljubljana, Maribor, Celje, Koper… po velik izbor pijač Bahne!

Bahne sejem Alpe Adria

Bahne na 32. sejmu Alpe-Adria

Sejemske priložnosti so znova zaživele! Bahnetovi smo se med 23. in 26. marcem 2022 v družbi prijateljev iz Turističnega društva Bloke udeležili že 32. tradicionalnega turističnega sejma Alpe-Adria, kjer zastopamo barve aktivnega oddiha na prelepem Notranjskem.

Gin kuhan gin, Čoh gin

Štrud’l Gin

Pozimi prija kaj toplega, prijetnega, da kar malo poboža želodček … Tudi iz gina lahko nastane prava zimska mojstrovina.
 

Poskusite naš recept za topli koktajl iz gina.

– 0,2 l jabolčnega soka (najbolje motnega)
– 0,05 l gina ČOH GIN
– 1 čajna žlička sladkorja
– začimbe za kuhano vino

Sok s sladkorjem in začimbami segrejemo do vretja, potem pa precedimo, da odstranimo začimbe. Vročemu napitku dodamo še gin. Okrasimo lahko z rezino limone, pomaranče ali suhim jabolčnim krheljem in uživamo.

Grog koktajl Bahne

Recept za Bahnetov Grog

Ker so nastopili hladni dnevi, bomo z vami delili recept za priljubljen zimski koktajl, grog. Z Bahnetovim Grogom je priprava nadvse preprosta. Preberite recept spodaj:

– 1 merica Bahnetovega Groga
– 2 merici vroče vode
– rezina limone

Postrezite v debelejšem ovalnem kozarcu. Pa na zdravje!

Koktajl Bahnito

Naučite se pripraviti koktajl Bahnito!

Koktajl Bahnito je čudovita osvežitev v vročih dneh – ali pa lep spomin na dopust. Preberite recept spodaj:

– 50 ml Metinega žganja Bahne
– 150 ml naravne gazirane mineralne vode
– 1 žlica trsnega sladkorja
– rezina limone
– sveža meta

V kozarec damo lističe sveže mete, svežo limono in čez nasujemo sladkor. Vse skupaj rahlo pretlačimo, dodamo Metino žagnje Bahne, mineralno vodo in led. Dobro premešamo, okrasimo z metinim lističem in rezino limone. Postrežemo ohlajeno in uživamo!

Blog - Naj koktelj Slovenije

Naj koktajl Slovenije

S pijačami Bahne smo sodelovali na barmanskem tekmovanju NAJ KOKTAJL SLOVENIJE 2021. Mešali so jih študenti in študentke Biotehniškega izobraževalnega centra Ljubljana v programu za gostinstvo in turizem. Nastali so koktajli iz našega sladkega limonovega likerja  Limonov’ca in in sladkega malinovega likerja Malinov’ca.

Bahne blog - logo zelišča

Neverjetno okusen koktajl z ginom Čoh gin in bezgovim sokom

Posestvo Čohovo je locirano na nadmorski višini preko 700 m na že tako bolj hladnem Notranjskem. Čeprav je pogosto še aprila sneg, pa pozno spomladi in poleti prav prija bolj hladno ozračje. K njemu še pripomorejo neskončni gozdovi. Na posestvu Čohovo tako cveti bezeg, ki ga nabiramo za brezalkoholni bezgov sok, ki ga posebej obožujejo otroci. Odličen je tudi v koktajlih z ginom Čoh gin. Za tega pa so nepogrešljive brinove jagode. Še dobro, da jih lahko nabiramo kar na naši zemlji!

Žižole v žganju

 
Žižolam v žganju rečejo tudi istrski whisky. Žižole so plodovi istoimenskega sredozemskega grma, ki pri nas uspeva na Primorskem. Užitne so v oktobru, ko popolnoma dozorijo in so rjave barve. Takrat se jim kožica naguba, meso pa postane se zmehča in postane medeno. Žižole so prijetnega sladko-kislega okusa. Uživamo jih surove, v Istri pa so najbolj poznane žižole v žganju. Ste jih že poizkusili? Kakšne so bolj po vašem okusu – namočene v žganje ali kot samostojna jed? Žganje iz žižul lahko degustirate tudi pri nas v Trzinu ali na Čohovem.
Blog Bahne - pekoča pijača Hudičev švic

Pekoče kapljice za drzne

Pri Bahnetu smo pripravili nov asortiman pekočih kapljic! Odkrijte tri neverjetne okuse:

1. Liker iz gozdnih sadežev Dragon Blood (Zmajeva kri)
2. Žganje z zelišči Tears of Dragon (Zmajeve solze)
3. Žganje s čiliji Dragon Fire (Zmajev ogenj)

Priporočamo jih tudi kot darila ob posebnih dogodkih ali kot poslovna darila.
Ker si edinstveni dogodki zaslužijo le najboljše kaplje.

Malinov liker Bahne Malinov'c

Koktajl z Malinov’cem

Pripravite okusen koktajl iz Malinov’ca.
– 2cl Bahne Čoh Gin Bahne
– 2cl Malinov’c Bahne
– 0,5 cl sirup bela breskev
– 0,5 cl sok rdeče pese z medom (med lahko dodate posebej)
– 1 cl limonin sok (sveže stisnjen)
-0,5 cl jurkina marmelada
Za okrasitev pa sveža meta. maline in veeeliko ledu. Na zdravje!